08. avgust 2015

Awake - Natasha Preston

Awake - Natasha Preston

Knjigo sem prejela od založbe v zameno za odkrito mnenje. Zagotavljam, da moja objava ni sponzorirana.

Ko sem izvedela, da mi je založba odobrila prošnjo sem bila presrečna, saj si nisem mislila, da se bo tako razpletlo. Smeško z odprtimi usti

Sicer sem že brala neko drugo knjigo, ampak sem jo brž dala na stran in začela z Awake. In ni mi bilo žal.

Spremljamo šestnajstletno Scarlett, ki je zaradi požara pri 4 letih izgubila spomin. Nekaj časa se je še trudila pridobiti izgubljene spomine, vendar je zaradi neuspeha prenehala.

Sedaj pa se je v mesto preselil Noah, med njima preskoči iskrica in kaj kmalu mu razkrije, da se ne spomni svoje mladosti.

Najprej se mu to zdi čudno, vendar jo spodbuja naj poskusi ponovno pridobiti izgubljeno. Vendar ne ve, če si sploh želi, da bi se spominjala. Tudi on namreč nosi skrivnosti, takšne, ki lahko ogrozijo celo njeno življenje.


Najprej naj te opozorim, da nikakor ne preberi opisa knjige na strani Goodreads, saj ti razkrije čisto preveč vsebine. Kljub temu, pa sem poskusila pozabiti, kar sem prebrala na spletu in se koncentrirati samo na zgodbo.

Še vsa pod vtisom navdušenja, ker so mi knjigo poslali sem se udobno namestila in začela z branjem. Že na samem začetku me je pritegnila. Zabavni dialogi me res vedno navdušijo in knjiga me je kar posrkala vase.

Zgodba mi je bila zelo všeč, podobne tematike še nisem brala, ali pa se vsaj ne spominjam. Všeč mi je bilo, da je malo drugačna od mojih običajnih tem. Verjamem, da tudi ti nisi prebrala veliko knjig o kultih Smeško. Všeč mi je bila tudi hitrost dogajanja. Vedno se je nekaj dogajalo in ni bilo nobenega dolgovezenja, ki bi mi kvarilo užitek.

Tudi stil pisanja lahko pohvalim, saj sem res začutila Scarlettino frustracijo in nemoč. Res super napisano.

Glavna junaka sta sicer res precej hitro postala par, vendar me to ni zmotilo, saj sta se res ujela. Zmotilo me je samo to, da mu je tako hitro povedala o izgubi spomina, prvi dan je resnično malo prehitro in dejstvo, da se sekira zaradi izgube spomina pri tej starosti. Če dobro pomislim, se jaz za nazaj, pred mojim 4. letom, bolj malo spominjam, pa se zaradi tega čisto ni ne obremenjujem.
Njuna dejanja so me včasih res presenetila ( če si brala knjigo boš vedela o čem govorim), vendar so povsem logična glede na njihovo dosedanje življenje.

Knjiga mi je bila všeč. Napeto, zanimivo branje, kjer se lahko zgodi marsikaj in se tudi bo!
Ocenim jo z:
Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.podpis
Deli s prijatelji:

1 komentar:

  1. Sliši se zelo zanimivo! Tole pa zelo drži: I'd learned more watching The big bang theory than I had at school<- :DD

    OdgovoriIzbriši

 
Designed by Beautifully Chaotic; Customized by Rok Ljalić