29. avgust 2015

Priprave na šolo

Počitnice so bile kakor ponavadi kratke a neizmerno sladke. Sedaj pa je ponovno napočil čas, da sedemo v šolske klopi. Ponovno bo potrebno kupiti nove potrebščine, ki pa morajo ustrezati našim željam. Kljub temu, da je na policah ogromno različnih potrebščin, še vedno večinoma ne najdemo kar iščemo.

Vendar pa ni potrebno, da se kar sprijaznimo s skopo izbiro. Če smo vsaj malo kreativni, si lahko marsikaj naredimo tudi sami.


Zvezki so lahko brezčrtni, barvni, z ali brez kar. Vsi hočemo imeti takšne s prečudovitimi platnicami, ampak sploh ni potrebno, da kupimo zelo drage zvezke.

Čudovite in unikatne si lahko ustvarimo kar sami. Čisto enostavno. Kupi samo navaden zvezek z enobarvnimi platnicami, pri tem pa moraš biti pozorna na kakovost listov. Potem pa na spletu pobrskaj za slikami, ki so ti všeč. V kopirnici ali pa doma si jih natisni in z njimi okrasi platnici zvezka.

Okrasitev platnice s slikami

 

Lahko si platnici popestriš tudi z napisi. Uporabi alkoholne flomastre, pri tem lahko daš domišljiji prosto pot in si zvezek okrasiš čisto po svojem okusu. Kasneje pa platnici posprejaj s prozornim sprejem, da jih zavaruješ.

Okrasitev platnice z napisomOkrasitev platnice z napisom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če pa ti slikanje gre dobro od rok, si lahko platnici celo porišeš ali pa enostavno samo pobarvaš ali pa ustvariš kakšen vzorec. Ko se umetnina posuši, pa ponovno priporočam, da jo posprejaš s prozornim sprejem.

Obre platnicaPlatnica - vesolje 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če ti je všeč ideja galaksije si lahko na tem videu pogledaš, kako jo narediti.

Mogoče pa hočeš imeti nekaj popolnoma drugačnega. Na spodnji sliki je prikazano, kako samo s čipko in barvnim sprejem lahko na platnici zvezka pričaraš zanimivi vzorec. Mogoče ti čipke niti ni treba kupiti, pojdi na obisk k babici in jo povprašaj ali ima kakšen trak, zagotovo ti bo z veseljem pomagala.

 

Platnica s čipkastim vzorcem


Poleg zvezkov pa lahko uporabljaš tudi organizer, pri nas bolje poznan kot akta. Seveda si lahko kupiš katerega izmed dragih akt, ki jih vidiš stati na policah Mladinske Knjige. Vendar pa si jo lahko urediš tudi sama ter hkrati še privarčuješ.

Pukka project file

V Sparu, Tušu, Akvoniju ali kateri drugi trgovini si kupi Pukko project file, njen izgled vidiš na fotografiji.

Tudi cena je ugodna, jaz sem svojo kupila za približno 9 € v Akvoniju, saj so imeli ravno akcijo.

Potem, pa lahko ustvarjaš po mili volji. Jaz sem si svojo uredila po nasvetu bloggerke, ki piše na strani Golden Glitter Wolf.

 

V trgovini Art sem kupila čudovit papir, v trgovini z blagom modro čipko (širina 10 cm), srebrne zvezdice pa sem imela že doma. To pa je tudi skoraj vse kar potrebuješ, mislim, da mi ni treba posebej omenjati škarij, lepila…

Najprej sem papir obrezala na primerno velikost, ter ga vstavila v plastični 'žepek' na prvi strani.
Potem sem akto obrnila in na zadnji strani s sekundnim lepilom prilepila zvezdice, pri tem je treba biti zelo pozoren, da premažeš vse krake.
Ko se je lepilo posušilo, sem celotno površino posprejala s prozornim sprejem. Naredila sem dva sloja, da bodo zvezdice res zavarovane. Nad končnim videzom sem več kot zadovoljna.          

moja akta


Učbeniki
so obvezni del pouka. Letos sem se odločila, da si jih bom priskrbela še pred septembrom.

Priporočam, da si na spletu pogledaš cene, saj se v trgovinah razlikujejo, potem pa lahko zaviješ v kakšno knjigarno z rabljenimi učbeniki in povprašaš za ceno tudi tam. Seveda boš ceno novega učbenika takrat že poznala zato te ne bodo mogli 'prinesti naokoli'.

Če pa ne želiš postopati v knjigarnah, lahko rabljene učbenike kupiš tudi preko spleta. Obiščeš lahko slovensko spletno stran bolha.com, kjer boš zagotovo našla učbenike.
Tudi jaz sem jih letos prvič kupovala preko spleta in bila z nakupom več kot zadovoljna. Prodajalci so bili prijazni in so bili celo sami pripravljeni plačati poštnino. Priporočam, da razmisliš o tej opciji.

Seveda pa lahko preko spleta kupiš popolnoma nove učbenike. Najpopularnejša spletna naslova sta emka.si in dzs.si. Pri nakupovanju bodi pozorna na poštnino.


 

Vsak šolar pa potrebuje tudi planer. Vsako leto izzidejo novi, ki so bolj ali manj praktični. Lansko leto sem si preko spleta naročila tale planer:

Lanski planer

Letos pa sem se odločila, da si ga bom naredila sama. Ker bom imela akto, bom planer vključila kot prve liste v njej. Tako mi razen akte ne bo potrebno prenašati nobene druge beležke ali knjigice.

Najprej sem si naredila letni koledar za splošen pregled nad dnevi. Potem sem si naredila tudi letni koledar, kamor bom lahko vpisovala datume testov. Za na konec pa sem naredila še mesečne koledarje, da imam pregled nad tekočim mesecem.

Vse sem naredila v wordu, uporabljam različico 2010, malo pa sem si pomagal tudi s programom Gimp, ki si ga lahko zastonj preneseš na računalnik.

planer malo drugače

Žal sem pozabila, da moram dokument shraniti v pdf, da se mi bodo pisave ohranile, zato so naslovi mescev popolnoma navadni. Prava pisava izgleda takole:

prava pisavaČe želiš, ti lahko planer preko e-pošte tudi pošljem, lahko mi pišeš na nejin.svet@gmail.com. Zraven ti bom poslala še sliko, ki jo lahko uporabiš kakor naslovnico. Vidiš jo lahko spodaj Smeško
naslovnicaUpam, da sem ti s svojo objavo dala motivacijo, da si tudi ti malo popestriš in olepšaš šolske potrebščine. Uživaj!

Deli s prijatelji:

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 
Designed by Beautifully Chaotic; Customized by Rok Ljalić