19. september 2015

Amanda Quick - Seduction

Amanda Quick - Seduction
Tokrat sem se odločila, da preberem malo drugačno knjigo, s tem mislim, da ponavadi ne berem takšnega žanra knjig. Ampak odločila sem se, da tokrat naredim izjemo, saj mi je bila knjiga predlagana.


Julian Richard Sinclair, grof Ravenwoodski se odloči, da se bo ponovno poročil. Odločen pa je, da si bo za novo ženo izbral žensko, ki ne bo bila niti malo podobna njegovi bivši. Ta ga je samo izrabljala in varala, zaradi tega je postal med ljudmi poznan kot vrag. Temen, skrivnosten, nagle jeze in najpomembneje še kar ni popolnoma jasno ali je res utopil bivšo ženo ali ne.

Sophy Dorring je s 23 leti veljala za precej staro za poroko. Ampak Julian se odloči, da bo prav ona njegova, saj je bolj odrasla in se z njim ne bo igrala. Prijetno pa je presenečen, ko njegovo snubitev zavrne. Z odgovorom ni zadovoljen, zato jo na poti domov, sredi gozda prestreže odločen, da bo dosegel svoje.

Kmalu pa ugotovi, da se je Sophy pripravljena poročiti z njim, vendar pod svojimi pogoji, ki mu niti malo niso po godu.

Vendar pa njegov naziv ni vse, česar se Sophie nadeja. Zaradi vpliva, ki ga bo s poroko pridobila, bo lahko maščevala svojo sestro in mogoče Juliana celo ponovno naučila ljubiti.


Knjige z zgodovinsko tematiko so me vedno pritegnile, saj imajo nek popolnoma svoj čar in tako mi je branje res hitro steklo. Amanda Quick pa je znana po svojih lahkotnih romancah, tako da si lahko prepričana, da sem knjigo prebrala v nekaj uricah.

Stil pisanja in zgodba sta mi bila všeč. Lahkotnost, razumljivost in zabavnost so pridevniki s katerimi ju lahko opišem. Čeprav je zgodba predvidljiva in sem 'skrivnost' razvozlala skoraj takoj, nisem ugotovila vsega. Všeč mi je kadar so knjige napisane tako, da določene stvari ugotoviš določene pa ne. No, mogoče samo jaz nisem ugotovila, ampak nekako dvomim, saj ni nobenega namigovanja ali logične povezave, dokler ti ni razloženo.

Glavna junaka pa sta bila pravi uganki in nasploh zanimivi osebi. Julian se je odločil poročiti z žensko, ki mu bo dala dediča in mu ne bo povzročala težav. Poročil pa se je s Sophie, ki mu je že pred poroko dala vedeti, da vsaj prve 3 mesece ne namerava spati z njim, tako da bo dedič moral počakati. Julian sicer na ta pogoj privoli, ampak se odloči, da jo bo zapeljal in Sophie bo tako sama prekršila svoj pogoj.

To pa ni bila največja težava. Sophie se je upirala 'družbenim normam', brala knjige o pravicah žensk, bila članica kluba, kjer so ženske obravnavale bolj 'težke' teme. Hkrati pa je bila družbeno neizkušena, tako da ni ločila prijatelja od sovražnika in prijetnega pogovora od zapeljevanja.

Zaradi vsega tega je Julianu prinesla več težav kakor družinskega miru, saj se je odločil, da jo bo varoval. Nikakor ni želel, da bi postala predmet obrekovanja, kakor njegova bivša.
Čeprav je navzven izgledal hladen in brez čustev, kaj hitro spoznaš, da temu v resnici ni tako. Le zakaj bi ji drugače popravljal klobuček, pobiral izgubljene lasnice in nasploh skrbel za njeno dobro počutje?

Opozoriti pa moram, da knjigo priporočam za bralke starejše od 16 let, saj so v knjigi opisani tudi njuni malo bolj intimni dogodki.

Knjigo bi ocenila:3 rožice

Če ne poznaš moje lestvice ocenjevanja, klikni tukaj.

podpis

Deli s prijatelji:

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 
Designed by Beautifully Chaotic; Customized by Rok Ljalić