01. september 2016

London Has Fallen


London Has Fallen

Originalen naslov | Title: London Has Fallen

Prevod | Translated: London je padel

Režiser | Director: Babak Najafi

Igralci | Actors: Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Gerard Butler

Leto izzida | Release year: 2016


 


ZGODBA:

Mike Bannign se kljub temu, da razmišlja o odpovedi odloči, da bo varoval predsednika Združenih Držav Amerike med njegovim obiskom v Londonu. Vse poteka mirno in to tajnemu agentu ni povšeči, saj sumi, da je to slab znak. Seveda ima prav. Nekaj trenutkov zatem, ko prispejo na cilj se zgodi napad. Teroristi so prišli maščevati svoje izgubljene člane in pripravljeni so iti preko trupel. Vsi predsedniki so padli pod njihovim orožjem a ne ameriški. Pa mu bo uspelo preživeti?


PREDFILM:


MNENJE:

Pred nekaj meseci sem si v kinu ogledala nek drugi film, a med reklamami me je pritegnil tudi tale. Vse od takrat sem si ga želela ogledati, nisem pa našla časa zanj. Do sedaj.

Glede na predfilm sem pričakovala, da bodo predsednika teroristi skoraj takoj dobili v roke, zato se zanj sprva nisem bala. A glej ga zlomka, ni bilo tako. To me je v precejšnji meri zmotilo in mi uničilo uživanje v filmu. Nimam rada, če glede na predfilm pozam več kot polovico filma.

Veliko je akcije, streljanja, vendar ni grozen. Ne priporočam pa, da si ga ogledaš s svojo sestrico, ki še obiskuje nižje razrede osnovne šole.

Zmotilo me je pretiravanje, ki je v tovrstnih filmih venomer prisotno. Bela srajca na začetku, skorajda bela srajca na koncu. Pri tem ne smemo pozabiti, da je ubil (pre)več ljudi, se plazil po umazanih tleh in če je vsaj malo človek, se je verjetno pri opravljanju misije tudi potil.

Všeč pa so mi bili dialogi. Kljub težki situaciji v kateri so se znašli ohranijo smisel za humor. S tem si dvigujejo moralo, nas (gledalce) pa zabavajo.


Film je popolnoma povprečen, vendar ti zna popestriti kakšen dolgočasen večer.


OCENA:

3 rožice


Si že gledala tale film? Kako se ti je zdel?


Deli s prijatelji:

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 
Designed by Beautifully Chaotic; Customized by Rok Ljalić