O meni


 

Glede na to, da si se znašla tukaj, si najverjetneje želiš izvedeti več o osebi, ki stoji za tem blogom. 


Sem 21 letno dekle, ki se je nekega lepega dneva odločilo, da bi rada z drugimi delila svoje mnenje. >>O čem?<< se sprašuješ. Najverjetneje si že opazila, da je kar precej objav namenjeno knjigam. In prav nič se ne motiš, če misliš, da rada berem. Oh kje pa! 

Poleg branja pa rada tudi kaj narišem, ustvarim, napišem ali spesnim. Moj habitat v največji meri predstavlja moja soba, kjer venomer igra glasba. Pa najsi ta valovi iz zvočnikov ali pa je njen vir ukulele. 

Na blogu boš lahko prebirala moje mnenje o knjigah, ki jih berem ali pa takšnih, ki se mi zdijo zanimive hkrati pa še marsikaj iz knjižnega sveta. Mogoče si bova skupaj zavrteli kakšno pesem in si ogledali film. Občasno pa te bom presenetila s popolnoma nepričakovano objavo.
RADA BEREM
Berem že odkar pomnim, še celo preden sem se naučila brati, sem se pretvarjala, da znam. Najprej me je s knjigami oskrbovala ena in edina mama. Kasneje, ko sem sama odkrila knjižnico, pa se mi je odprl popolnoma nov svet. Vendar kaj, ko imajo šolske knjižnice le omejeno zalogo knjig.

Nekega dne, davnega leta 2013, sem odkrila slovensko spletno stran Bralnico. Ponovno sem se zaljubila v knjige in prvič spoznala ljudi, ki knjige berejo tudi v angleščini. Kljub pomanjkljivemu znanju jezika, sem se potrudila in se 'pre-brala' skozi svojo čisto prvo angleško knjigo. 
No, in tukaj se je pustolovščina šele začela. Če bereš v katerem izmed tujih jezikov, veš koliko fantastičnih knjig, ki ne bodo nikoli prevedene v slovenščino, je že napisanih.


Za lažje razumevanje določenih pojmov in mojega kriterija ti predlagam, da klikneš povezavo do objave lestvica ocenjevanja in slovarček izrazov, ter se malo poučiš.11. DEJSTEV O MENI

1. Že od malih nog si želim napisati knjigo. Imam že kar nekaj idej, za različne zgodbe, vendar zaenkrat še ničesar nisem končala, res pa si želim nekoč videti svoje ime natisnjeno na naslovnici knjige 
2. Za razliko od mnogih ne maram marcipana, posledično nikoli ne pojem prikupnih figuric s tort :D
3. Želim si postati veterinarka, saj me poleg knjig živali vedno razveselijo in spravijo v dobro voljo. (update: trenutno študiram veterino)
4. V prostem času včasih tudi izdelam kakšen gobelin, ja ja saj vem, le kdo v današnjem času še to počne.

5. Resno sem obsedena z iluzionisti in čarovniki.

6. Navdušena sem nad fotografiranjem, zato si želim obiskati foto tečaj.

7. Če si kupujem knjigo, vedno iščem med tistimi s trdimi platnicami.

8. V prihodnosti si želim pohajkovati po templjih v Indiji.

9. Trenutno si sobo delim s tremi dolgodlakimi morskimi prašički, dvema mačkonoma in psom.

10. Rada tudi rišem, vendar skoraj nikoli nisem dovolj pogumna, da bi svoje 'umetnine' komu pokazala.


11. Če imam v petek na voljo: iti na zabavo ali preživeti noč z dobro knjigo, bom najverjetneje izbrala drugo možnost.
Če imaš kakršnokoli vprašanje ali predlog me lahko kontaktiraš na
 nejin.svet@gmail.com
Prav tako mi lahko pišeš, če mi želiš predlagati kakšno knjigo, film, z mano deliti pesem…

Ni komentarjev:

Objavite komentar

 
Designed by Beautifully Chaotic; Customized by Rok Ljalić